Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Rozumiem

JADŁOSPIS

 
 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

18-03-2019               

Chleb słonecznikowy z masełkiem, pasztetem i ogórkiem kiszonym (gluten, mleko, gorczyca) herbatka owocowa

OWOC             

Zupa koperkowa z ryżem (gluten, jaja, mleko, seler)

Makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku (gluten, mleko, seler)

Kompot wieloowocowy

Bułeczka maślana, kakao (gluten, mleko) herbatka ziołowa

Owoc

WTOREK

19-03-2019    

Bułka grahamka z masełkiem, żółtym serem i papryką  (gluten, mleko) kawa zbożowa z mlekiem (gluten, mleko)

WARZYWO           

Zupa kalafiorowa z makaronem (gluten, jaja, mleko)

Kotlecik schabowy z ziemniakami i buraczkami (gluten, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Kasza jaglana na mleku z owocami (mleko) herbatka z cytryną

Owoc

ŚRODA 

20-03-2019   

Śniadanie w formie szwedzkiego stołu, herbatka (gluten, jaja, mleko)

OWOC

Zupa ogórkowa z zacierką (seler)

Krokiet ziemniaczany z sosem myśliwskim podany z fasolką szparagową (gluten, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Jogurt z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane (mleko) herbatka imbirowa z cytrynką

Owoc

CZWARTEK

21-03-2019  

Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb kukurydziany z masełkiem, szynką wieprzową i sałatą (gluten, mleko, gorczyca)

WARZYWO

Krem z zielonego groszku z ptysiami (gluten, mleko, seler)

Udko z kurczaka z ziemniakami i surówką z selera  oraz jabłka  (seler)

Kompot wieloowocowy

Sałatka owocowa, wafle ryżowe

Herbatka jaśminowa

Owoc

PIĄTEK

22-03-2019      

Chleb pszenno-żytni z masełkiem, pastą z sardynek i pomidorem (gluten, ryba, mleko), herbatka z cytryną                             OWOC        

Barszcz czerwony z ziemniakami i jajem (mleko, seler)

Pampuchy z jogurtem truskawkowym (gluten, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Chleb graham z masełkiem, białym serem i ogórkiem, herbatka z cytryną (gluten, mleko)

Owoc

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

 

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu