Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Rozumiem

JADŁOSPIS

 
      
 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

22-03-2021

Chleb domowy z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g(pszenica, żyto, mleko) herbata z cytryną 230 kcal  OWOC

Zupa pomidorowa z muszelką250g (pszenica, mleko, seler)

Pierogi ruskie 220g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy  565 kcal

Weka 50g z serkiem naturalnym 20g, mix warzyw 20g (pszenica, mleko) herbata miętowa z cytryną 130 kcal

WTOREK

23-03-2021

Płatki kukurydziane z mlekiem 250g,

chleb słonecznikowy 30g z masłem 5g, szynka drobiowa  20g, sałata 5g (pszenica, żyto, mleko) 360 kcal  WARZYWO

Zupa koperkowa z ryżem 250g (mleko, seler)

Kotlet schabowy,  ziemniaki, kapusta zasmażana 80g,100g,80g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 580 kcal

Budyń waniliowy z musem malinowym150g  (mleko) 135 kcal

ŚRODA

24-03-2021

Bułkagrahamka 50g z masłem 5g, pasta jajeczna 20g szczypiorek 5g, herbata z pomarańczą i goździkami (pszenica, żyto, mleko) 245 kcalOWOC

Żurek z ziemniakami 250g (pszenica, jaja, mleko, seler)

Makaron zapiekany z kurczakiem, szpinakiem i sosem śmietanowym 220g(pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 570 kcal

Ciasto marchewkowe 60g, herbata owocowa (pszenica, jaja, mleko) 165 kcal

CZWARTEK

25-03-2021

Płatki jaglane z mlekiem 250g,chleb wiejski 30g, masło 5g, krakowska sucha 20g, papryka 20g (pszenica, żyto, mleko) 325 kcal OWOC

Zupa kalafiorowa z zacierką  250g (pszenica, jaja, mleko, seler)

Pulpety drobiowe w sosie chrzanowym, kasza pęczak, buraczki 80g+50ml, 100g, 80g (jęczmień, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy    560 kcal

Koktajl bananowy 120g, wafle ryżowe 2 szt (mleko) 160 kcal

PIĄTEK

26-03-2021

Chleb pełnoziarnisty 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata z cytryną i miodem (pszenica, żyto, ryba – sardynki, mleko) 260 kcal OWOC

Krem brokułowy z grzankami 250g (pszenica, mleko, seler)

Naleśniki z serem i dżemem 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 555 kcal

Sałatka grecka 120g, pieczywo chrupkie 20g (pszenica, mleko) 125 kcal

PONIEDZIAŁEK

29-03-2021

Chleb słonecznikowy 50g z masłem 5g, kabanos 20g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) herbata z cytryną 225 kcal OWOC

Zupa ogórkowa z zacierką 250g (pszenica, jaja, mleko, seler)

Mięso wieprzowe w sosie meksykańskim z warzywami , kasza bulgur80g + 50ml, 80g,100g (pszenica, seler, mleko)

Kompot wieloowocowy 550 kcal

Jogurt z owoców leśnych120g, chałka 50g (pszenica, jaja, mleko) 165 kcal

WTOREK

30-03-2021

Płatki kukurydziane z mlekiem 250g,

chleb krakowski 30g z masłem 5g, twarożek z rzodkiewką 40g (pszenica, żyto, mleko)

355 kcal WARZYWO

Rosół z makaronem 250g (pszenica, seler)

Sznycel wieprzowy pieczony, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty 80g,100g,80g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 560 kcal

Kisiel z owocami 150g (-) 130 kcal

ŚRODA

31-03-2021

Chleb staropolski 50g z masłem 5g, parówka, ketchup 5g, herbata z pomarańczą i sokiem malinowym(pszenica, żyto, mleko)

247kcal OWOC

Zupa fasolowa z ziemniakami i kiełbasą 250g (mleko, seler)

Makaron z serem i jogurtem truskawkowym 220g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 535 kcal

Mix owoców 150g (-) 145 kcal

CZWARTEK

01-04-2021

Musli z mlekiem 250g,chleb pełnoziarnisty 30g, schab 20g, sałata 5g (pszenica, żyto, mleko) 369 kcal OWOC

Krupnik jęczmienny 250g (jęczmień, seler)

Devolay, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka 80g,100g,80g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 570 kcal

Ciasto ucierane z brzoskwiniami 60g, kakao(pszenica, jaja, mleko) 185 kcal

PIĄTEK

02-04-2021

Chleb wieloziarnisty 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, ogórek konserwowy 20g,  herbata z cytryną  (pszenica, żyto, mleko)

240 kcal OWOC

Barszcz czerwony z jajem 250g (jaja, mleko, seler)

Pieczona ryba z warzywami po grecku, ryż 80g, 80g,100g  (pszenica, ryba-miruna, mleko, seler) Kompot wieloowocowy 540 kcal

Chleb żytni 50g pasta brokułowa 20g, papryka 20g, herbata z cytryną i miodem (pszenica, żyto, mleko) 190 kcal

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu