JADŁOSPIS
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 04-01-2021 |
Chleb wiejski 50g z masłem 5g, pasztet 20g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) herbata z cytryną 217 kcal OWOC |
Zupa warzywna z ryżem 250g (mleko, seler) Makaron z serem i jogurtem truskawkowym 270g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 550 kcal |
Sok 100% owocowy, ciasteczka owsiane 2szt (sezam, mleko) owoc 115 kcal |
WTOREK 05-01-2021 |
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb graham 30g z masłem 5g, krakowska sucha 20g, papryka 20g (pszenica, żyto, mleko, gorczyca) 301 kcalWARZYWO |
Rosół z makaronem 250g (pszenica, seler) Schab w sosie musztardowym, kasza jaglana, sałatka colesław 80g + 50g,100g,80g (gorczyca, mleko, gorczyca) Kompot wieloowocowy 570 kcal |
Jogurt malinowy 120g, precel ½ szt (pszenica,mleko)owoc 165 kcal |
CZWARTEK 07-01-2021 |
Płatki owsiane z mlekiem 50g, chleb krakowski 30g, masło 5g, szynka drobiowa 20g, sałata 5g (pszenica, żyto, mleko) 299 kcal OWOC |
Zupa ogórkowa z zacierką 250g (pszenica, jaja, mleko, seler) Pałki drobiowe z ziemniakami, fasolka szparagowa 1 szt, 100g, 80g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 560 kcal |
Weka 50g, pasta drobiowo-warzywna 20g, ogórek 20g (pszenica, mleko) herbatka owocowa, owoc 136 kcal |
PIĄTEK 08-01-2021 |
Chleb słonecznikowy 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko, ryba-szprotki) 260 kcal OWOC |
Krem z marchewki z groszkiem ptysiowym 250g (pszenica, jaja, mleko, seler) Pieczona ryba z ziemniakami, kapusta kiszona 80g,100g,80g(pszenica, ryba-miruna, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 530 kcal |
Drożdżówka z serem 1 szt, jabłko (pszenica, jaja, mleko)owoc 190 kcal |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu |