Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Rozumiem

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

14-10-2019               

Chleb słonecznikowy 50g z masłem 5g, pasztetem20g i papryką 20g (gluten, mleko, gorczyca) herbatka owocowa               OWOC

Zupa ziemniaczana (mleko, seler)

Gulasz drobiowy z kaszą jęczmienną i kiszonym ogórkiem (gluten, mleko)

Kompot wieloowocowy

Precelek ½ szt (gluten), jabłka, owoc

WTOREK

15-10-2019               

Bułka grahamka 50g z masłem 5g, szynką i rzodkiewką, kawa zbożowa z mlekiem  (gluten, mleko)                

WARZYWO

Zupa z fasolki szparagowej z ryżem (mleko, seler)

Makaron z białym serem i sosem truskawkowym (gluten, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

Chleb wiejski z pastą drobiową i ogórkiem (gluten, mleko) herbatka, owoc

ŚRODA 

16-10-2019               

Śniadanie w formie szwedzkiego stołu (gluten, jaja, mleko)                     

OWOC

Krem z marchewki z groszkiem ptysiowym (gluten, jaja, mleko, seler)

Rumsztyk z cebulką, ziemniaki, fasolka szparagowa (gluten, mleko)

Kompot wieloowocowy

Koktajl bananowo – truskawkowy, chałka drożdżowa (gluten, jaja, mleko), owoc

CZWARTEK

17-10-2019               

Płatki orkiszowe z mlekiem 200g, chleb pszenno – żytni 30g z masłem 5g, twarożkiem 20g i powidłami 10g, bawarka (gluten, mleko)

 WARZYWO            

Zupa ogórkowa z makaronem (gluten, mleko, jaja, seler)

Gołąbki bez zawijania z ryżem w sosie pomidorowym (mleko)

Kompot wieloowocowy

Kasza manna z musem malinowym, ciasteczka owsiane (gluten, mleko), owoc

PIĄTEK

18-10-2019               

Chleb żytni 50g z masłem 5g, żółtym serem 20g i ogórkiem kiszonym 20g (gluten, ryba, mleko), herbatka z cytryną                             

OWOC

Zupa kalafiorowa z zacierką (gluten, jaja, mleko, seler)

Pieczona ryba z ziemniakami, surówka z białej kapusty  (gluten, jaja, ryba, mleko)

Kompot wieloowocowy

Sałatka owocowa z sosem waniliowym (mleko), wafle ryżowe, owoc

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

 

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu