Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Rozumiem

JADŁOSPIS

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

04-01-2021

Chleb wiejski 50g z masłem 5g, pasztet 20g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) herbata z cytryną 217 kcal OWOC

Zupa warzywna z ryżem 250g (mleko, seler) Makaron z serem i jogurtem truskawkowym 270g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy 550 kcal

Sok 100% owocowy, ciasteczka owsiane 2szt (sezam, mleko) owoc 115 kcal

WTOREK

05-01-2021

Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb graham 30g z masłem 5g, krakowska sucha 20g, papryka 20g (pszenica, żyto, mleko, gorczyca) 301 kcalWARZYWO

Rosół z makaronem 250g (pszenica, seler)

Schab w sosie musztardowym, kasza jaglana, sałatka colesław 80g + 50g,100g,80g (gorczyca, mleko, gorczyca)

Kompot wieloowocowy 570 kcal

Jogurt malinowy  120g,

precel ½ szt (pszenica,mleko)owoc 165 kcal

CZWARTEK

07-01-2021

Płatki owsiane z mlekiem 50g, chleb krakowski 30g, masło 5g, szynka drobiowa 20g, sałata 5g (pszenica, żyto, mleko) 299 kcal OWOC

Zupa ogórkowa z zacierką 250g (pszenica, jaja, mleko, seler) Pałki drobiowe z ziemniakami, fasolka szparagowa 1 szt, 100g, 80g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy  560 kcal

Weka 50g, pasta drobiowo-warzywna 20g, ogórek 20g (pszenica, mleko) herbatka  owocowa, owoc 136 kcal

PIĄTEK

08-01-2021

Chleb słonecznikowy 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, ogórek kiszony 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko, ryba-szprotki260 kcal OWOC

Krem z marchewki z groszkiem ptysiowym 250g (pszenica, jaja, mleko, seler)

Pieczona ryba z ziemniakami, kapusta kiszona  80g,100g,80g(pszenica, ryba-miruna, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy  530 kcal

Drożdżówka z serem 1 szt, jabłko (pszenica, jaja, mleko)owoc 190 kcal

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu