Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Rozumiem

JADŁOSPIS

       

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

19-10-2020             

Chleb wiejski 50g z masłem 5g, parówka 20g, keczup 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko)

230 kcal                                      OWOC

Zupa koperkowa z ryżem 250g (mleko, seler)

Pałki drobiowe z ziemniakami, surówka z białej kapusty 1szt,100g, 80g (mleko)

Kompot wieloowocowy                                                  559 kcal

Jogurt porzeczkowy 120g, precel ½ szt (pszenica, mleko)

145 kcal

WTOREK

20-10-2020             

Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb graham 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko)

288 kcal                              WARZYWO

Krem z marchewki z grzankami 250g (pszenica, mleko, seler)

Indyk z pieca z warzywami korzeniowymi i ziemniakami 80g,80g,100g (seler)

Kompot wieloowocowy                                                  562 kcal

Domowe ciasto toffi 60g, herbata (pszenica, jaja, mleko)

174 kcal

ŚRODA 

21-10-2020             

Bułka grahamka 50g z masłem 5g,

twarożek z powidłami 30g, bawarka

(pszenica, jęczmień, żyto, mleko)

218 kcal                                      OWOC

Zupa fasolowa z ziemniakami 250g (seler)

Spaghetti bolognese 220g  (pszenica, mleko, seler)

Kompot wieloowocowy                                                  570 kcal

Budyń z musem jagodowym 120g , chrupki kukurydziane 5g (mleko)

133 kcal

CZWARTEK

22-10-2020   

Musli z mlekiem 250g, chleb wieloziarnisty  50g, szynka drobiowa 20g ogórek 20g, herbata owocowa (pszenica, żyto, mleko)

297 kcal                              WARZYWO

Zupa pomidorowa z makaronem 250g  (pszenica, mleko, seler)

Kurczak a’la KFC, ziemniaki, surówka colesław 80g, 100g, 80g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy                                                  585 kcal

Mix owoców sezonowych 120g, ciasteczka owsiane 2szt (sezam, mleko)

163 kcal

PIĄTEK

23-10-2020             

Chleb graham 50g z masłem 5g, pasta rybna 20g, papryka  20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, ryba-sardynki, mleko)

258 kcal                                      OWOC

Krupnik 250g (jęczmień, mleko, seler)

Owsiane leniwe z musem truskawkowym 220g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy

552 kcal

Serek ziarnisty z rzodkiewką 40g pieczywo chrupkie 15g (pszenica, mleko)  

140 kcal

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu