Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Rozumiem

JADŁOSPIS

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

17-02-2020               

Chleb pszenno-żytni 50g z masłem 5g, ser żółty 20g, pomidor 20g,  herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko)   224,60 kcal   OWOC   ok100kcal                        

Zupa grysikowa 250g (pszenica, seler)

Pałki drobiowe z ziemniakami, mini marchewka 1szt, 100g, 80g (mleko)

Kompot wieloowocowy                                        529,5 kcal

Weka 50g, serek wiejski z miodem 25g, mandarynka (pszenica, żyto, mleko), owoc                    173,8 kcal

WTOREK

18-02-2020               

Płatki ryżowe z mlekiem 200g, chleb żytni 30g z masłem 5g, szynka wieprzowa 20g, rzodkiewka 20g (pszenica, żyto, gorczyca, mleko)    

294,1 kcal         WARZYWO ok100kcal                        

Zupa ogórkowa z makaronem 250g (pszenica, mleko, seler)

Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym z kaszą jaglaną, buraczki 80+40g,120g,80g (pszenica, jaja, mleko)

Kompot wieloowocowy                                         541,9 kcal

Koktajl bananowo – jagodowy 120g, precel ½ szt (pszenica, mleko) owoc

147,5 kcal

ŚRODA 

19-02-2020               

Bułka grahamka 50g z masłem 5g, pasta mięsno-warzywna 20g, sałata 5g, bawarka (pszenica, gorczyca, mleko)                

262,5 kcal              OWOC ok100kcal                       

Krem brokułowy z grzankami250g (pszenica,mleko,seler)

Makaron z białym serem i prażonym jabłkiem z cynamonem 220g (pszenica, mleko)

Kompot wieloowocowy                                        559,6 kcal

Soczek owocowy, zakręcony big chrup 1 szt (-) owoc

 

178 kcal

CZWARTEK

20-02-2020               

Chleb wieloziarnisty 50g z masłem 5g, białym serem 20g i papryką 10g, kawa zbożowa z mlekiem (pszenica, żyto, mleko)      

289,1 kcal            WARZYWO ok100kcal                        

Zupa kalafiorowa z zacierką 250g (pszenica, jaja, mleko, seler)

Potrawka drobiowa z warzywami, ziemniaki 220g,100g (mleko)

Kompot wieloowocowy                                        565,4 kcal

Pączek 1 szt, herbatka owocowa (pszenica,  mleko) owoc

271 kcal

PIĄTEK

21-02-2020               

Chleb wiejski 50g z masłem 5g, jajo 20g, ogórek 20g (pszenica, żyto, jaja, mleko) herbata owocowa              

262,3 kcal                    OWOC ok100kcal                       

Krupnik jęczmienny 250g (jęczmień, seler)

Pieczona ryba z ziemniakami i kiszoną kapustą 80g,100g,80g (pszenica, jaja, ryba - miruna, mleko)

Kompot wieloowocowy                                        529,2 kcal

Budyń z sosem truskawkowym 120g, herbatniki pełnoziarniste 20g (pszenica, mleko) owoc                         132,3 kcal

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220).

Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu